فستیوال شمع های رنگی

فستیوال شمع های رنگی

تایلند، کشور رنگ و نور، خواستگاه فستیوال‌های مختلف با شهرت جهانی است. فستیوال شمع ‌های رنگی ، یا همان شمع‌های یوبون راتچاتانی، فستیوالی پرطرفدار است که هر ساله در ماه جولای، به مناسبت سالگرد اولین سخنرانی پندآمیز بودا برگزار می‌شود.

زیبایی این فستیوال، صرفا در رنگارنگ بودن شمع ‌هایی که در طی آن افروخته می‌شوند نیست، آنچه بر زیبایی فستیوال شمع ‌های رنگی می‌افزاید، تنوع اشکال و اندازه شمع‌هایی است که در جشنواره شرکت داده می‌شوند. جدای از سالگرد اولین سخنرانی پندآموز بودا، سایر مردم تایلند که پیرو آیینی به غیر از بودیسم هستند نیز به بهانه شروع فصل باران در این فستیوال شرکت می‌کنند.

رسوم فستیوال شمع‌های رنگی (یوبون راتچاتانی)

در آغاز دوره Lenten، افراد مذهبی شکرگزاری برای نزول باران را آغاز می‌کنند، به راهبان هدیه می‌دهند و برای برطرف کردن غم و اندوه، هرجا که بتوانند شمع روشن می‌کنند. صومعه وت، یکی از اصلی‌ترین مکان‌های تجمع شمع افروزان است. این مراسم به شکل‌های گوناگون در هرجایی که آیین بودایی بر آن حاکم باشد اجرا می‌شود اما محل برگزاری مراسم اصلی در یوبون راتچاتانی است، شهری که هر ساله به بهانه میزبانی از فستیوال شمع ‌های رنگی، میزبان گردشگران پرشماری است.

در مراسم اصلی این جشنواره، شمع‌ های غول پیکری که هر کدام از آن‌ها نماینده یکی از معابد اصلی آیین بودایی هستند در خیابان‌های اصلی شهر رژه می‌روند. جالب است بدانید که شمع‌ های اصلی این مراسم که چند روز از قبل از آغاز رژه، به دست هنرمندان مطرح جهان حکاکی می‌شوند، هرگز سوزانده نشده و سوزانده شدن، صرفا سهم شمع‌ های کوچک و رنگارنگی می‌شود که مردم عادی آن‌ها را روشن می‌کنند. نمونه چنین مراسمی توسط پیروان آیین هندو نیز برگزار می‌شود، اما شهرت هیچکدام از مراسم‌های مشابه، به پای شهرت این مراسم خاص نمی‌رسد.

رسوم فستیوال شمع‌های رنگی

پس از اتمام رژه، تمام وسایلی که طی رژه به نمایش درآمده‌اند در یکی از معابد میانه شهر، به نام معبد Thung Si Mueang چیده می‌شوند و در معرض عموم قرار می‌گیرند، در همین حال مردمی که عبادت در معبد Thung Si Mueang برایشان فراهم نیست، در نزدیک‌ترین معبد به محل زندگی خود شمع روشن می‌کنند تا غم‌هایشان رفع شود و شهرشان سرشار از انرژی مثبت باشد. صبح روز بعد از به نمایش در آمدن شمع‌ها در معابد، رقصندگان و خوانندگان محلی دست به دست هم می‌دهند و با به نمایش در آوردن هنرهای سنتی کشورشان، به این جشنواره پر از نور و انرژی پایان می‌دهند.

رنگ و فرهنگ

رنگ‌ها نقش عجیب و غریبی در زندگی ما ایفا می‌کنند، وظیفه آن‌ها صرفا زیباتر کردن زندگی ما نیست. اگر دنیای ما رنگی نداشت، بسیاری از مفاهیم امروز به شکل دیگری تعریف می‌شدند و فهم ما از چیزهای مختلف، کاملا متفاوت از آنچه امروز درمی‌یابیم بود. در دنیا فستیوال‌های زیادی وجود دارند که صرفا بر پایه رنگ شکل گرفته‌اند، اما با توجه به انرژی و نیرویی که از شمع‌ها ساطع می‌شود، می‌توان جشنواره یوبون راتچاتانی را یکی از ‌خاص‌ترین جشنواره‌های دنیا تلقی کرد. جالب است بدانید که تمام فاکتورهای ظاهری قندیل‌ها در آیین‌های بودایی و هندو، دارای اهمیت و معنی به خصوصی هستند، بنابراین اگر روزی گذرتان به جشنواره یوبون راتچاتانی افتاد، حتما پیش از روشن کردن قندیل، از میمون بودن نماد آن مطمئن شوید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

× 5 = 50